Krijt- en kalkverf

Wij zijn dealer van: PAINTING THE PAST en CARTE COLORI

Bestel Painting the Past en/of Carte Colori online in onze webshop:

WWW.KRIJTVERFENKALKVERF.NL

Wij zorgen ervoor dat uw bestelling zo spoedig mogelijk thuis wordt afgeleverd.
Geen verzendkosten voor bestellingen vanaf EUR 75,00
Voor bestellingen tot EUR 75,00 brengen wij EUR 7,50 verzendkosten in rekening.

Wilt u graag kleuradvies, komt u dan gerust langs in onze winkel. In ons pand aan de Ringdijk 5 in Ridderkerk zijn op alle muren verschillende kleuren krijtverf en kalkverf aangebracht. Diverse wanden zijn voorzien van behang van Painting the Past. Ook hebben wij in de winkel alle kleuren van zowel Painting the Past als Carte Colori op A4 stalen.

PAINTING THE PAST
FullSizeRender
Binnenwanden die herinneringen oproepen aan de klassieke interieurs van Engelse landhuizen en kastelen. Rustiek stijlvol, maar bovenal de garantie voor de warme sfeer in uw woning. Het kan, dankzij de matte muurverven. Ze dragen de toepasselijke naam Painting the Past en zijn verkrijgbaar in vele prachtige tinten. Tevens zijn de kleuren ook te verkrijgen voor op hout in een “Matte” of een “Eggshell” Finish.

De authentieke verf bevat emulsies met veel krijt. Dat maakt ze veel matter dan de gebruikelijke verven. Ze komen zachter over en zullen niet gauw vervelen. Kleuren van vroeger, maar volledig beantwoordend aan de gebruikerseisen van nu: gemakkelijk te verven, afwasbaar en overschilderbaar. Dankzij de handgeschilderde kleurenstaalkaart weet u precies hoe de verf opdroogt.

 

CARTE COLORI

Het begon allemaal met kalkverf. Het pure karakter, de zachte, poederige uitstraling…
In de loop der jaren is het Carte Colori verfassortiment uitgebreid met krijtverf, lakverf, projectverf, vloerverf en beschermende vernis. Traditionele stucproducten (zoals Tadelakt, Coristil en Kaleien) en vloerkleden complementeren onze collectie.

Alle producten worden op ambachtelijke en traditionele wijze gemaakt. De beste authentieke materialen geven elke ruimte, oud of nieuw, een prachtige sfeer. De producten van Carte Colori voldoen uiteraard aan alle milieu-eisen en zijn ontwikkeld volgens de meest duurzame technieken.

CARTE COLORI Kalkverf

Kalkverf is de oudste verf die er bestaat. Het is een natuurlijk, milieuvriendelijk product dat ‘ademt’. Poederig en zacht en heel geschikt om een warme sfeer mee te creëren. De basis voor de Carte Colori kalkverf wordt nog altijd op traditionele wijze in Italië bereid.

Carte Colori was in 1995 het eerste bedrijf dat deze authentieke verfsoort in Nederland introduceerde en heeft een eigen unieke kleurlijn ontwikkeld. Alle kleuren worden in Nederland met de hand gemengd. Het bindmiddel in onze kalkverf is marmerpoeder en niet een syntethisch bindmiddel zoals bij andere kalkverven het geval is.

Kalkverf is geschikt voor elke ondergrond en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden, zowel bij nieuwbouw als restauratie.

Op de meeste ondergronden zoals latex en gipsplaat is het verstandig om onze Kalkprimer Corifondo te gebruiken voor het beste resultaat. Wilt u de kalkverf beschermen, dan kunt u overwegen om Carte Colori Zeer Matte Vernis over de kalkverf heen aan te brengen.

CARTE COLORI Krijtverf en krijtlak

Carte Colori Krijtverf is een zeer matte poederige muurverf met een kalkmat uiterlijk, maar dan zonder de kenmerkende kwaststrepen van Kalkverf. Door de rijke hoeveelheid pigmenten en het krijteffect wordt het licht prachtig geabsorbeerd waardoor een zeer rustgevende atmosfeer ontstaat.

Carte Colori Krijtlak is een matte, dikke lakverf, die onverdund en met de kwast aangebracht (in 2 lagen) meteen een rustiek effect geeft. Vanwege deze eigenschap ook zeer geschikt voor restauratieprojecten. Desgewenst kan de krijtlak min of meer verdund worden met water en met de roller of spuit worden aangebracht om een egaal effect te verkrijgen.

Kalkverf, krijtverf en krijtlak evenals de overige verfsoorten zijn verkrijgbaar in alle Carte Colori kleuren: www.cartecolori.nl/2013/06/11/producten/kleurenkaart .

Op de site van Carte Colori www.cartecolori.nl kunt u alle instructie-documenten en productinformatie vinden onder de button “downloads”.

FullSizeRender 2